HEMOROİD
LASTİK BAND LİGASYON
İç hemoroidlerde kullanılır. Hemoroidler bir alet yardımı ile toplanıp, arkasına band atılır.Gangrene olan hemoroid zamanla düşer.
İNFRARED KOAGÜLATÖR
Halk arasında lazer olarak bilinir. Aslında sadece hemoroide neden olan damarları kurutan ışık kaynağıdır.
HAL(Hemoroidal Arter Ligasyonu)
Bir alet yardımı ile sadece hemoroide sebep olan damar bağlanarak tedavi edilmektedir.
SKLEROTERAPİ
İğne ile kurutma yapılabilir.
PAKE EKSİZYONU
Çıkan hemoroidlerin tek tek kökünden bağlanarak veya Ligasure yardımıyla çıkarılmasıdır.
LONGO(Stapler Hemoroidopeksi)
Son zamanlarda 3. ve 4. derece hemoroidlerde kullanılan bir yöntemdir. Uzun dönem sonuçları henüz olmamasına rağmen kısa dönem sonuçları iyidir. Bir alet yardımı ile makat bölgesinin hemoroidlerine müdahale edilmektedir.
MEME
Şikayetlerinde mutlaka muayene için genel cerrahi uzmanına başvurulmalıdır. Rutin takipleri gerekmektedir. Kanser şüphesi olan vakalarda biyopsi yapılır.
Memede Fibrokistik Hastalık
Habaset riski olmayan fibrokistik meme hastalığında takip edilmelidir.
Memede Kist- Kitle
Mümkünse kistler boşaltılmalı, gerekiyorsa kitleler çıkarılmalıdır.
Meme Kanseri
Meme kanseri tedavisinde ana ilke uygun şekilde yapılan cerrahi girişimdir. Buna ek olarak ışın tedavisi ,damardan verilecek kanser ilaçları ile tedavi ,hormon tedavisi ile tedavi desteklenir.
GUATR
Özellikle tiroid kanseri olduğu bilinen tiroid nodüllerinde ameliyat tedavinin birinci aşamasıdır. Ayrıca, kanser olmayan bazı nodüllerde de ameliyat gerekebilir.
FITIKLAR
Bütün karın bölgesi fıtıklarının değişmez bir tedavisi vardır; o da cerrahi operasyondur. Hastanemizde fıtık ameliyatları Klasik yöntem (Açık) ve laparoskopik (kapalı) olarak da yapılabilmektedir.
FİSSÜR
Akut fissür de medikal tedavinin şansı yüksektir. Tüm bu tedavilere karşın düzelmiyorsa ve olay kronik (müzmin) hale gelirse, uygulanan bugün tedavi şekli genellikle cerrahidir.
FİSTÜL
Anal fistül hastalığında ise kendiliğinden veya medikal tedavi ile iyileşme gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle tedavi denildiğinde, en kısa zamanda planlanması gereken cerrahi tedaviler kastedilir (Crohn gibi hastalıklar dışında).
MİDE-BARSAK AMELİYATLARI
Gastroözofajiyal Reflü
Gastroözofajiyal reflü hastalığı mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Tıbbi tedaviye yanıt alınamayan uzun süreli hastalık durumunda kapalı (laparoskopik) veya açık cerrahi müdahale ile tedavi yapılabilir.
Kolon Kanseri
Kolon kanseri vücudumuzda kalın bağırsaklarımızda görülen bir kanserdir. Üçüncü en sık görülen kanser türüdür. Kanser nedeni ile ölümlerin ikinci en sık nedeni kolon kanserine bağlı ölümlerdir.
Mide Ülseri
Mide ülseri tanısı genellikle şikayetlerin özellikleri ile konulur. Hastalığın kesin tanısı ise endoskopi ile koyulur.Cerrahi tedaviye, çoğunlukla medikal tedaviye cevap vermeyen veya kanama, daralma, delinme gibi komplikasyon durumlarında gerek duyulmaktadır.
Mide Kanseri
Mide kanserinde kanserin midedeki yerine göre midenin tamamı çıkarılabilir veya distal mide kanserlerinde yalnızca yemek borusuna yakın midenin çok küçük bir bölümü bırakılarak midenin büyük bir bölümü çıkarılarak ameliyat yapılabilir.
AKUT APANDİSİT
Hastalığın tedavisi cerrahidir. Ameliyat klasik yöntemlerle (yani açık) veya laparoskopik (kapalı) olarak yapılabilir.
KIL DÖNMESİ
Rahatsızlığın en az tekrar etme oranına sahip Flep Yöntemi ile de kıl dönmesi ameliyatları veya fenol yöntemi kullanılmaktadır.
SAFRA KESESİ
Safra taşları ağrı şikayetlere ya da herhangi bir komplikasyona neden olmuşsa tedavi gerektirirler. Tek kalıcı tedavi yöntemi safra kesesinin cerrahi olarak çıkartılmasıdır. Açık veya kapalı (laparoskopik kolesistektomi) olarak yapılabilmektedir.
VARİS AMELİYATLARI
Skleroterapi (Köpük Tedavisi) ve ameliyatla varislerinizden kurtulabilirsiniz.
ENDOSKOPİ
Gastroskopi- Kolonoskopi
Anestezi eşliğinde ve ağrısız olarak, birçok rahatsızlığın teşhisi ve tedavisi için yapılan endoskopi işlemi (Gastroskopi- Kolonoskopi-Sigmoidoskopi ) Balıklı Rum Hastanesi’nin profesyonel ekibi tarafından başarıyla uygulanmaktadır.
PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi)
Yaştan dolayı veya bazı rahatsızlıklar sonucuyla ağızadn beslenemeyecek hastalara ameliyatsız mideye beslenme tüpü yerleştirilmesidir.
Mide İçi Balon Yerleştirme
Obesite ( Kilonun fazla olması) şikayetiyle başvuran hastaların fazla kilolarından kurtulması için ameliyatsız mide içine geçici süreyle balon yerleştirilme işlemidir. (Hastalar 6 ayda yaklaşık 10-45 kg arası zayıflamaktadır.)