TIBBİ BİRİMLERİMİZ

Kurumumuzda hizmet vermekte olan birimlerimiz ve hizmetlerimiz...

Hastanemiz  acil servisi deneyimli ve dinamik bir kadro ile 24 saat kesintisiz görev yapmaktadır.

Gündüz acil servislerimize başvuran hastalar, öncelikle aile hekimi uzmanı  tarafından değerlendirilir ilk müdahale uygulanır ve ilgili branş hekimlerine  haber verilir. Ayrıca  polikliniğe başvuran hastaların  zaman kaybetmeden uygun polikliniğe başvurmalarını sağlamak için  danışman hekimlik hizmeti verilmektedir.

Gündüz acil servisimiz  hastanede mevcut tüm branşlar tarafından    desteklenmektedir.

Acil serviste, yatak başı monitörleri  ve merkezi oksijen sistemi olan 10 kişilik bir müşahede odası bulunmakta, hastaların ilk tedavi ve gözlemleri burada yapılmaktadır. Bunun dışında  bir resüssitasyon odası, bir küçük müdahale odası ve bir muayene odası bulunmaktadır.

Ayrıca hastanemiz biokimya laboratuarımız  acil  biokimya tetkikleri ve radyoloji bölümümüz direkt  radyografik  çekimleriyle  24 saat boyunca acil servisimizi desteklemektedir.

yüksel küçük

Acil Servis

Dahili: 112

Ağız, Çene ve Diş Hastalıkları Bölümü; organizasyon, uzman kadro ve ileri teknoloji desteğinde tam donanımlı bir hastanenin dünya standartlarındaki modern avantajlarını tüm insanlarımıza sunmakta, üstün hizmet anlayışıyla yılın her günü ve saatinde kesintisiz hizmet vermektedir.

Hizmet verilen branşlar ve uygulamalar:

• Protez – Kaybolan dişin yerine konan yapay apereyler
• Endodonti – Diş tedavisi, kanal tedavisi
• Cerrahi – Çene ve ağız içi ameliyatlar
• İmplantoloji – Çene kemiğine vidalı diş tatbiki
• Pedodonti – Çocuk diş tedavisi
• Periodontoloji – Diş eti ve çene kemiği hastalıkları tedavisi
• Tempora Mandubuler Eklem Ağrıları (T.M.E) – Çene ve ağız eklem ağrıları
• Diş Beyazlatma – Home Bleaching, Kozmetik ve Lamineyit Diş Kesmeden Porselen Kaplama, Estetik
• Ortodonti – Diş ve Çene Anomalilerinin, Çapraşık Dişlerin Düzeltilmesi ve Tedavisi
• Çocuklarda Diş Sağlığının Korunması ve çürüğü önleyen sistemler- Sealant ve Fluor uygulaması
• Genel Anestezi ile Uyutularak Tedavi
• Sedasyon

kamuran (2)
melda (2)

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Dahili: 125

Beslenme; büyüme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için vücudumuzun ihtiyacı olan besinlerin dışarıdan vücuda alınmasıdır. Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsak hayatımızın her döneminde ihtiyaçlarımızı karşılayacak nitelikte dengeli beslenmeye özen göstermemiz gerekmektedir. Yeterli ve dengeli bir beslenme her insanın temel ihtiyaçlarındandır. Yapılan araştırmalarda kişiye özel diyet ve sağlık uygulamalarının düzeltilmesi; önlenebilir  hastalıkları, sakatlıkları ve erken ölümleri azaltmaktadır. Beslenme yetersizliği ve dengesizliği sonucu oluşan bazı hastalıkların doğrudan, bazılarında ise dolaylı yoldan oluşmaktadır.

Bildiğimiz gibi çocukluk döneminde kazanılan yanlış beslenme alışkanlıkları erken dönemde büyüme gelişme geriliği, protein-enerji malnutrisyonu, vitamin ve mineral yetersizliği hastalıklarına, ileri dönemde ise hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, obezite, diyabet gibi sonuçları çok ciddi olabilecek bir takım sağlık sorunlarının ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Bu nedenle de kişiye özel beslenme programı sağlığı koruyucu ve bazı durumlarda tedavi edici olmaktadır.

Beslenme her yaş dönemi ve her hastalık grubu için farklı özellikler göstermektedir. Bu nedenle beslenme programları ister kilo alma veya zayıflama ister bir hastalığın tedavisinde tedavi yaklaşımı yani hangi amaca hitap edecek şekilde olursa olsun mutlaka diyetisyen tarafından planlanmalıdır.

Beslenme ve Diyet Polikliniğimizde beslenme ve diyet tedavisi gerektiren tüm durumlar için (gebelik, süt çocuğu dönemi(0-1yaş),çocukluk dönemi, ergenlik dönemi beslenmesi, , diyabet, kalp hastalıkları, karaciğer hastalıkları, kanser ve diğer kronik ve metabolik hastalıklarda, obezite)kişiye özel beslenme eğitimleri ve programları verilmektedir.

Doktorlar tarafından yönlendirilen ya da kişisel başvuru yapan hastalarımıza beslenme eğitimleri verilmekte gerekli görülmesi halinde ise kişiye özel beslenme planlaması yapılmaktadır.

  • Kilo alma
  • Zayıflama programları
  • (kalıcı beslenme alışkanlığı kazandırmaya yönelik)
  • Diyabet (şeker hastalığı)
  • Kalp Damar hastalıkları
  • Böbrek hastalıkları
  • Karaciğer hastalıkları
  • Sindirim Sistemi bozuklukları
  • Hamilelikte ve emziklilik döneminde beslenme
  • Kilolu çocuk beslenmesi
  • İştahsız çocuk beslenmesi
  • Sporcu beslenmesi (yapılan sporun özelliklerine göre)
  • Kurumların özelliklerine göre menü planlanması
  • Gruplara yönelik beslenme eğitimi-seminerleri
hatice kücük

Beslenme ve Diyet Polikliniği

Dahili: 148-149

Deri, dış ortamla sürekli temas halinde olması nedeniyle hastalıkların oluşumuna açık bir organdır. Günlük yaşamda çevresel etkenler, kimyasal maddeler, alerjenler ve benzeri uyarıcılara sıklıkla maruz kalınması nedeniyle dermatolojik rahatsızlıkların ortaya çıkması kolaylaşabilir. Deride oluşabilecek hastalıklar bazı durumlarda estetik ve kozmetik sorunlara, bazı durumlarda günlük işlevlerin yerine getirilmesinde oluşabilecek zorluklara neden olabilir. Bu nedenle dermatolojik hastalıklar fark edildikleri andan itibaren derhal tedavi edilmelidir.

serap (2)

Cildiye Polikliniği

Dahili: 124

Pediatri olarak da bilinen çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, doğumdan ergenliğe kadar uzanan süreç içinde yer alan bireylerin tanı, takip ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. 0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir. Bu süreçte yapılan rutin muayenelerde bebeklerin boy, kilo, beslenme ve benzeri gelişiminin yanı sıra günlük yaşam becerilerinin, ifade ve anlamalarının gelişimi, nörolojik ve psikolojik gelişimleri gibi pek çok süreç kontrol ve takip edilir. Henüz iletişim becerisi gelişmemiş bebeklerin hastalıklarının zorlu tanı ve tedavisi ile ilgilenen hekimler, çocukluk döneminde bulunan bireylerin muayenelerini ise onların psikolojilerini göz önünde bulundurularak yapar.

bay-300x300

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği

Dahili: 130

Yenidoğan döneminden itibaren her yaş ve gelişim dönemi zihinsel ve ruhsal açıdan kendine özgü farklılıklar içerir.Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve hastalıkları kapsamında hem normal gelişim süreci hakkında danışmanlık hem de olağan dışı durumların değerlendirilmesi ve tedavisi amaçlanır.Bölümümüzde Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu,Otizm veYaygın Gelişimsel Bozukluklar, Özgül Öğrenme Güçlüğü ve Diskelesi, Çocuk ve Ergenlerde Depresyon, Korkular ve Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Davranım Bozuklukları, Tikler ve Tourette Bozukluğu, şizofreni ve psikotik bozukluklar, Travma sonrası stres bozukluğu, Enürezis Nocturna, Enkopresis (idrar ve kaka kaçırma) Konuşma Bozuklukları ve Kekemelik ve diğer psikiyatrik bozuklukların değerlendirilmesi yapılmaktadır.Değerlendirme sürecinde olası altta yatan fiziksel bir patolojinin dışlanması sonrasında zihinsel ve ruhsal süreçler incelenir.
ÇALIŞMALARIMIZ
Çocuklarda gelişim takibi
Annelik-Babalık becerileri geliştirici rehberlik çalışmaları
Öz bakım becerileri geliştirme eğitimi (Tuvalet, yemek , uyku )
Anksiyete Bozuklukları : Takıntılar – tikler ve korku-kaygı bozuklukları
Yaygın gelişimsel bozuklukta davranış terapileri
Kaygı temelli konuşma bozuklukları
Öğrenme sorunları
Akademik-duygusal-davranışsal sorunlar ile başa çıkabilme çalışmaları
Çocukluk çağı ruhsal problemleri : Çocuk psikozu, depresyon, cinsel kimlik bozuklukları
Psikosomatik bozukluklar
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
Ergenlik dönemi ile ilgili yürütülen bireysel psikoterapiler

Çocuk Psikiyatrisi Polikliniğimizde muayene olmak için telefonla randevu almanız gerekmektedir!

0 212 547 16 00 – 144 (dahili)

bay-300x300

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği

Dahili: 144

Modern tıbbın bilimsel ve teknolojik gelişimine paralel olarak İç Hastalıkları bölümü kendi içinde birçok yan dala ayrılmakla birlikte 15 yaş üstü tüm erişkin hasta grubunun cerrahi dışı tüm şikayetlerinin direk çözüm merkezi ve tüm klinik branşlara temel teşkil etmektedir.

Sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların büyük çoğunluğunun sağlık problemleri İç Hastalıklarının ilgi alanına girmekte ve çözüm sunulmaktadır.

Üst ve alt solunum yolu hastalıkları, hipertansiyon, mide ve barsak sistemi hastalıkları, böbrek hastalıkları, kalp ve damar sistemi hastalıkları, tiroid hastalıkları, şeker hastalığı, romatizmal hastalıkları gibi birçok sistem hastalıklarının bu geniş skalanın içinde yer almaktadır.

Özetle;erişkinlerin sağlık sorunlarının tümünde ilk başvuru merkezi ve çözüm alanı İç Hastalıkları bölümüdür.

hasan küçük
SEFİK (3)

Dahiliye Polikliniği

Dahili: 122-168

Hastanemiz bünyesindeki fiziksel tıp ve rehabilitasyon polikliniği ve ünitesinde alanında uzman, deneyimli doktor ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde hizmet vermekteyiz.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümümüzde poliklinik, hastanemiz servis, yoğun bakım, yaşlı bakımı kapsamındaki hastalara tedavi protokolleri düzenlemekte ve tedavi etmekteyiz.

Ünitemizde 3 fizyoterapistimiz 2 fizik tedavi teknikerimizle hasta tedavisi yapılmaktadır. Fizik tedavi uzman hekiminin verdiği her bir hastaya özelleştirilmiş tedavi planıyla onun gözetiminde hastalar fizik tedaviye alınıp seans boyunca fizyoterapist eşliğinde birebir egzersizleri yapılmaktadır.

Fizik tedaviye ek olarak fizik tedavi hekimimiz tarafından uygun hastalara

  • eklem içi enjeksiyonlar,
  • prp enjeksiyonları,
  • çeşitli kas ve yumuşak doku enjeksiyonları gibi girişimsel işlemler yapılmaktadır.
Fatma (2)

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği

Dahili: 148

HEMOROİD 
LASTİK BAND LİGASYON
İç hemoroidlerde kullanılır. Hemoroidler bir alet yardımı ile toplanıp, arkasına band atılır.Gangrene olan hemoroid zamanla düşer.
 
İNFRARED KOAGÜLATÖR
Halk arasında lazer olarak bilinir. Aslında sadece hemoroide neden olan damarları kurutan ışık kaynağıdır.
HAL(Hemoroidal Arter Ligasyonu)
Bir alet yardımı ile sadece hemoroide sebep olan damar bağlanarak tedavi edilmektedir.
SKLEROTERAPİ
İğne ile kurutma yapılabilir.
 
PAKE EKSİZYONU
Çıkan hemoroidlerin tek tek kökünden bağlanarak veya Ligasure yardımıyla çıkarılmasıdır.
LONGO(Stapler Hemoroidopeksi)
Son zamanlarda 3. ve 4. derece hemoroidlerde kullanılan bir yöntemdir. Uzun dönem sonuçları henüz olmamasına rağmen kısa dönem sonuçları iyidir. Bir alet yardımı ile makat bölgesinin hemoroidlerine müdahale edilmektedir.
MEME
 Şikayetlerinde mutlaka muayene için genel cerrahi uzmanına başvurulmalıdır. Rutin takipleri gerekmektedir. Kanser şüphesi olan vakalarda biyopsi yapılır.
 
Memede Fibrokistik Hastalık
Habaset riski olmayan fibrokistik meme hastalığında takip edilmelidir.
Memede Kist- Kitle
Mümkünse kistler boşaltılmalı, gerekiyorsa kitleler çıkarılmalıdır.
Meme Kanseri
 Meme kanseri tedavisinde ana ilke uygun şekilde yapılan cerrahi girişimdir. Buna ek olarak ışın tedavisi ,damardan verilecek kanser ilaçları ile tedavi ,hormon tedavisi ile tedavi desteklenir.
 
GUATR
 Özellikle tiroid kanseri olduğu bilinen tiroid nodüllerinde ameliyat tedavinin birinci aşamasıdır. Ayrıca, kanser olmayan bazı nodüllerde de ameliyat gerekebilir.
 
FITIKLAR 

Bütün karın bölgesi fıtıklarının değişmez bir tedavisi vardır; o da cerrahi operasyondur. Hastanemizde fıtık ameliyatları Klasik yöntem (Açık) ve laparoskopik (kapalı) olarak da yapılabilmektedir.

FİSSÜR
Akut fissür de medikal tedavinin şansı yüksektir. Tüm bu tedavilere karşın düzelmiyorsa ve olay kronik (müzmin) hale gelirse, uygulanan bugün tedavi şekli genellikle cerrahidir.
 
 FİSTÜL
Anal fistül hastalığında ise kendiliğinden veya medikal tedavi ile iyileşme gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle tedavi denildiğinde, en kısa zamanda planlanması gereken cerrahi tedaviler kastedilir (Crohn gibi hastalıklar dışında).
 
MİDE-BARSAK AMELİYATLARI
 
Gastroözofajiyal Reflü
 Gastroözofajiyal reflü hastalığı mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Tıbbi tedaviye yanıt alınamayan uzun süreli hastalık durumunda kapalı (laparoskopik) veya açık cerrahi müdahale ile tedavi yapılabilir.
Kolon Kanseri
Kolon kanseri vücudumuzda kalın bağırsaklarımızda görülen bir kanserdir. Üçüncü en sık görülen kanser türüdür. Kanser nedeni ile ölümlerin ikinci en sık nedeni kolon kanserine bağlı ölümlerdir.
Mide Ülseri
 Mide ülseri tanısı genellikle şikayetlerin özellikleri ile konulur. Hastalığın kesin tanısı ise endoskopi ile koyulur.Cerrahi tedaviye, çoğunlukla medikal tedaviye cevap vermeyen veya kanama, daralma, delinme gibi komplikasyon durumlarında gerek duyulmaktadır.
Mide Kanseri
 Mide kanserinde kanserin midedeki yerine göre midenin tamamı çıkarılabilir veya distal mide kanserlerinde yalnızca yemek borusuna yakın midenin çok küçük bir bölümü bırakılarak midenin büyük bir bölümü çıkarılarak ameliyat yapılabilir.
 
AKUT APANDİSİT
Hastalığın tedavisi cerrahidir. Ameliyat klasik yöntemlerle (yani açık) veya laparoskopik (kapalı) olarak yapılabilir.
KIL DÖNMESİ
 Rahatsızlığın en az tekrar etme oranına sahip Flep Yöntemi ile de kıl dönmesi ameliyatları veya fenol yöntemi kullanılmaktadır.
SAFRA KESESİ
Safra taşları ağrı şikayetlere ya da herhangi bir komplikasyona neden olmuşsa tedavi gerektirirler. Tek kalıcı tedavi yöntemi safra kesesinin cerrahi olarak çıkartılmasıdır. Açık veya kapalı (laparoskopik kolesistektomi) olarak yapılabilmektedir.
 
VARİS AMELİYATLARI 
Skleroterapi (Köpük Tedavisi) ve ameliyatla  varislerinizden kurtulabilirsiniz.
 
ENDOSKOPİ
Gastroskopi- Kolonoskopi
Anestezi eşliğinde ve ağrısız olarak, birçok rahatsızlığın teşhisi ve tedavisi için yapılan endoskopi işlemi (Gastroskopi- Kolonoskopi-Sigmoidoskopi ) Balıklı Rum  Hastanesi’nin profesyonel ekibi tarafından başarıyla uygulanmaktadır.
PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi)
Yaştan dolayı veya bazı rahatsızlıklar sonucuyla ağızadn beslenemeyecek hastalara ameliyatsız mideye beslenme tüpü yerleştirilmesidir.
Mide İçi Balon Yerleştirme
Obesite ( Kilonun fazla olması) şikayetiyle başvuran hastaların fazla kilolarından kurtulması için ameliyatsız mide içine geçici süreyle balon yerleştirilme işlemidir. (Hastalar 6 ayda yaklaşık 10-45 kg arası zayıflamaktadır.)
feridun kücük

Genel Cerrahi Polikliniği 1

Dahili: 154

atalay 2

Op. Dr. Atalay IŞIK

Genel Cerrahi Polikliniği 2

Dahili: 152

Balıklı Rum Hastanesi Göz Polikliniğimizde

  • Her yaş grubuna göz muayenesi (bebek, çocuk, yetişkin)
  • Üveit teşhis ve tedavisi
  • Glokom (Göz Tansiyonu rahatsızlığı) teşhis ve tedavisi
  • Kontakt Lens muayenesi
  • Şaşılık ve Göz Kapağı muayenesi ve tedavisi
  • Retina hastalıkları teşhis ve tedavisi
    • Diabete bağlı retinopati kontrolü ve takibi
    • Sarı nokta hastalığı kontrolü ve takibi
  • Katarakt hastalığı teşhisi ve kontrolü

hizmetleri modern ekipman ve donanımımız ile sunulmaktadır.

Not: Sadece randevu ile çalışılan bir bölümdür.

aygen (2)

Göz Polikliniği

Dahili: 134

Çok küçük yaşlardan ileri yaşlara kadar tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen kalp hastalıkları konusunda gerekli koruyucu önlemlerin çocukluk döneminden itibaren alınması oldukça önemlidir. Özellikle ailesinde kalp hastalığı olanlar diğerlerine göre daha fazla risk altında olduklarından sık sık doktor kontrolünden geçmelidir. Kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve takibine yönelik işlemler, Kardiyoloji adı verilen dahili tıp birimleri tarafından yürütülür.

KÜRŞAT (2)

Kardiyoloji Polikliniği

Dahili: 162

Sağlık kuruluşlarında teşhis, tedavi süreci ve takip aşamalarının tümünde laboratuvar hizmetlerinden yararlanılır. Özellikle doğru teşhiste ve tedavi başarısının araştırılmasında oldukça önemli olan laboratuvarlarda vücudun çeşitli bölgelerinden alınan örnekler üzerinde çalışılarak teşhis ve durum değerlendirilmesi yapılabilir. Bu amaçla en ileri teknolojiye sahip tıbbi ekipmanlarla donatılmış olan kinik laboratuvarlarımız, ulusal ve uluslararası alanda kabul görmüş kalite kontrol sistemleri ile uyumlu biçimde çalışır.

Sağlık kuruluşlarımızda yer alan laboratuvarlarda biyokimya, mikrobiyoloji, seroloji, kadın doğum, enfeksiyon hastalıkları ve daha pek çok alanda tanı testleri uygulanır.

ŞERİF (2)

Merkez Laboratuvarı

Dahili: 208-209

Nöroloji sinir sistemi fizyolojisi ve hastalıkları ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır. Sinir sistemi; beyin, spinal kord (omurilik) ve periferik sinir sisteminden oluşur. Bu üç bölümden herhangi birinde gelişen ve cerrahi müdahale gerektirmeyen hastalıkların tedavisi nöroloji bölümü tarafından yapılır.  Nöroloji bölümümüzde uzmanlarımız tarafından poliklinik ve yatarak tedavi hizmetlerinin yanı sıra yoğun bakım gerektiren hastalıkların takibinde yoğun bakım hizmeti verilir.

Nöroloji hangi hastalıklara bakar?

  • Beyin Damar Hastalıkları: Beyin damar hastalıkları kapsamında beyin kanamaları ve beyin damar tıkanıklıkları yer alır. İnme, halk arasındaki deyişiyle felç, beyin damarlarından birinin tıkanması ve beynin o bölgesinin beslenememesiyle oluşur ve çeşitli nörolojik tablolar şeklinde tezahür edebilir. Tıkanan damarın beslediği bölgelerde hücre ölümü gerçekleşir ve bölgeye göre vücudun bir tarafında kuvvet kaybı, konuşma kaybı, baş dönmesi, görme bozuklukları ve şuur kaybı görülebilir. Nöroloji uzmanları, Magnetik Resonanz Görüntüleme (MR) veya Bilgisayarlı Tomografi (BT) tetkiklerini kullanarak tıkanan damarı ve etkilenen bölgeyi tespit eder ve tedaviyi düzenler. Damar tıkanıklığı haricinde tansiyona bağlı beyin kanamaları, toplardamarların tıkanıklıklarına bağlı gelişen venöz hemorajiler de beyin damar hastalıkları arasında yer alır. Cerrahi olarak boşaltılmayı gerektirmeyen beyin kanamalarının takibi ve tedavisi de nöroloji uzmanları tarafından yapılır. Şuur kaybı gelişen, solunum veya kardiyak destek gerektiren olgular yoğun bakım ünitesinde, yoğun bakım desteği gerektirmeyen hastalar ise klinikte tedavi edilir.
  • Epilepsi: Sara krizi veya halk arasında nöbet geçirme olarak bilinen epilepsi hastalığı nöroloji birimi tarafından takip edilen hastalıklar arasındadır. En sık rastlanan epilepsi nöbet tipi kollarda ve bacaklarda istemsiz hareketler, şuur kaybı, ağızdan köpük gelmesi, idrar kaçırma ile ortaya çıkan jeneralize tonik klonik nöbetlerdir. Epilepsi takip ve tedavisinde öncelikli olarak kullanılan tetkik yöntemi EEG’dir. Epilepsi çocukluk çağında başlayabileceği gibi, nadiren de olsa erişkin çağda ortaya çıkabilir. Erişkin çağda ortaya çıkan nöbetlerde kişinin muhakkak bir nöroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkiklerinin yapılması gerekir. Öncelikli olarak yapılması gereken tetkikler MRI ve EEG’dir. Epilepsi tedavisi, nöroloji uzmanları tarafından antiepileptik ilaçlarla yapılır. Hastanemizde erişkin EEG’si vardır.
  • Baş ağrısı: Toplumumuzda yaygın olarak görülen şikayetlerin başında baş ağrısı gelir. Baş ağrısı tiplerinin arasında en sıklıkla migren ya da gerilim tipi baş ağrısı gelir. Hastanın şikayetlerine, baş ağrısının tipine göre tanı konulur. Baş ağrısının tanı ve tedavisi nöroloji birimi tarafından yapılır. Genellikle anamneze göre ya da nöroloji uzmanının gerekli gördüğü durumlarda MR ya da BT gibi görüntüleme yöntemlerine başvurularak hastaların tedavisi düzenlenir.
  • Bunama (Demans): Genç yaşlarda görülen unutkanlık şikayetinin en sık rastlanan sebebi depresyon olmakla birlikte, insan ömrünün uzaması nedeniyle toplumda demans görülme oranı gittikçe artmaktadır. İleri yaşta görülen demansın en yaygın sebebi Alzheimer hastalığıdır. Unutkanlık ile başlayan şikayetler, bilişsel aktivitelerde azalma, düşünce bozuklukları, günlük aktiviteleri yapmakta zorluk, yemek yemeyi reddetme, içine kapanma gibi şikayetlerle ilerler. Alzheimer hastalığı haricinde beyin damarların yapısındaki bozukluklara bağlı olarak da bunama görülebilir. Bu hastalıkların takip ve tedavisi nöroloji uzmanları tarafından yapılır.
  • Hareket Bozuklukları: Hareket bozuklukları en sıklıkla Parkinson hastalığı olmak üzere distoni, esansiyel tremor, diskineziler, huzursuz bacak sendromu gibi hastalıkları barındırır. Ellerde titreme, istemsiz hareketler, yüzde ifade kaybı, yürüme bozuklukları ile karakterize Parkinson hastalığının tanı ve tedavisi nöroloji birimi tarafından yapılır. Parkinson hastalığı haricinde ellerde titreme, başta sarkaç gibi sallantı, bacaklarda geceleri ortaya çıkan istemsiz hareketler, yanma gibi şikayetleriniz varsa nöroloji birimlerine başvurarak gerekli tedaviler ışığında şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
  • Uyku Bozuklukları: Artan stres kaynaklarıyla birlikte uyku bozuklukları günümüzde en sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olmaya başlamıştır. Horlama, uyku apnesi (uyku sırasında nefes kesilmesi) gibi patolojiler geceleri uykunuzun kalitesini bozarak yetersiz uyku alımına ve sürekli yorgunluk hissine sebep olabilir. Eğer horlama ya da yakınlarınız tarafından fark edilen uyku apnesi şikayetiniz varsa ya da uykuya dalmakta zorluk yaşıyor veya aşırı uyuduğunuzu düşünüyorsanız nöroloji bölümüne gelmeniz gerekmektedir.
  • Demiyelinizan hastalıklar: Miyelin, kılıf sinir hücrelerini kaplayan ve sinir sisteminin fonksiyonunu devam ettirebilmesi için şart olan yalıtkan bir maddedir. Bu maddenin kaybına bağlı olarak kaybın geliştiği sinir hücrelerinin fonksiyonlarına göre çeşitli nörolojik bulgular ortaya çıkar. En sık görülen demiyelinizan hastalık Multiple Skleroz (MS) hastalığıdır. MS ataklar halinde seyreder. Ataklardan sonra şikayetler azalabilir, kaybolabilir ya da kalıcı hasarlar gelişebilir. Atak tanısı hastada yeni ortaya çıkan nörolojik hasarlara ek olarak MR’da izlenen kontrast madde tutan plakların varlığıyla konulur. Atak tedavisi haricinde hastaların atak geçirmesini engelleyecek muhtelif koruyucu tedavi seçenekleri de mevcuttur. MS kronik bir hastalık olup takip ve tedavisi nörologlar tarafından yapılır. MS haricinde nöromyelitis optica (NMO), Devic hastalığı gibi nadir görülen diğer demiyelinizan hastalıklar da mevcuttur.
  • Kas Hastalıkları: Kas hastalıkları arasında en sık görülen otoimmün hastalık Myastenia Graves, en yaygın rastlanan genetik geçişli hastalık ise Duchenne Müsküler Distrofi’dir. Bu hastalıklarda sinir-kas iletiminde bozukluklar olduğu için kaslarda incelme, kas kütlesinde azalma ve kas kasılmasında bozukluk görülür. Myastenia Graves en sıklıkla göz kaslarını tutar. Göz kapağında düşme, göz kaslarında zayıflığa bağlı görme bozuklukları ve çift görme, çiğneme ve yutma güçlüğü ve ileri dönemlerde de kol ve bacak kaslarında zayıflamalar izlenir. Bu hastalıkların da tanı ve tedavisi nöroloji bölümü tarafından yapılır.

Bu hastalıkların yanı sıra vertigo (baş dönmesi), yüz felci, yüz ağrıları, diyabete bağlı sinir hasarı (diyabetik polinöropati) gibi hastalıkların teşhis ve tedavileri de nöroloji bölümü tarafından gerçekleştirilir.

Nöroloji Bölümünde Yapılan Başlıca Tetkikler Nelerdir?

Nöroloji hekimleri, sinir sisteminin tüm bölümlerini ve sinir- kas hastalıklarını ilgilendiren oldukça geniş bir hastalıklar grubunun teşhis, takip ve tedavisi ile ilgilenirler. Bu hastalıkların teşhisinde ve takibinde sinirsel iletileri ölçen tetkiklere ve görüntüleme yöntemlerine başvurulur. Hastanelerimizdeki nöroloji kliniklerinde uygulanan tetkiklerden bazıları şunlardır:

• EEG (Büyük): Epilepsi ve bazı diğer hastalıkların teşhisinde ve takibinde kullanılan EEG testi hastanemizde erişkinlerde uygulanabilir.

• EMG (Büyük): ‌Sinir-sinir, sinir-kas arasındaki bağlantılar elektriksel iletimle gerçekleşir. ‌Elektromyelografi (‌EMG) testi sinirler ve ‌sinirler-kaslar arasındaki bağlantılardaki bozuklukları ölçmeye yarayan bir ‌elektrofizyolojik test olup nöroloji uzmanları tarafından uygulanır. En sık kullanıldığı alanlar ‌Karpal Tünel Sendromu gibi tuzak ‌nöropatiler, bel, boyun fıtıklarında sinir hasarının gösterilmesi, kas hastalıklarında ‌sinir-kas iletimindeki bozuklukların gösterilmesi, yüz felci, ‌diayebete bağlı ‌polinöropati, ‌ALS veya ‌Guillain ‌Barre gibi motor nöron hastalıklarının tanı ve tedavisidir. Oldukça kompleks bir test olan EMG’yi uygulamak için uzun süreli eğitimden geçmek gerekir. ‌‌

Uyarılmış Potansiyeller: Bazı hastalıkların tanısında kullanılan SSEP (Somatosensoriyel Uyarılmış Potansiyel), VEP (Vizüel Uyarılmış Potansiyel), BERA (İşitsel Uyarılmış Potansiyel) gibi testler belli bölgelerden verilen elektrik akımınına sinir sisteminin yanıtı ölçülerek yapılır.

Ortopedi ve Travmatoloji bölümlerinde kas ve iskelet sisteminin hastalıkları ve yaralanmalarında tanı ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Bölümde sıklıkla karşılaşılan ortopedik hastalıkların yanı sıra özellikle ülkemizde kırık ve çıkıklara ve onların geç sonuçlarına bağlı ortaya çıkan yapısal bozukluklara tedavi hizmetleri verilmektedir.

Yoğun olarak karşılaşılan travma olguları dışında,

  • Artroskopik diz, omuz ve ayak bileği cerrahisi,
  • Spor yaralanmaları,
  • Kalça ve diz eklem protezleri,
  • Omurga hastalıklarının,
  • Omuz hastalıklarının,
  • Ayak hastalıklarının,
  • Kas ve iskelet sistemi tümörlerinin,
  • Doğumsal anomalilerin,
  • Sinir kökenli kas ve kemik hastalıklarının tedavisi yapılmaktadır.

Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği

Dahili: 132

Psikiyatri, insan psikolojisi ile ilgilenen ve ruh hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenen uzmanlık alanıdır. Psikiyatri kliniklerinde psikiyatri uzmanları ve klinik psikologlardan oluşan uzman kadrolar görev alır. Psikiyatrik hastalıkların tanısı için klinik görüşmelerden, muayenelerden, laboratuvar tetkiklerinden ve görüntüleme yöntemlerinden yararlanılır. Psikiyatrik hastalıklar, farmakoterapi (ilaçla tedavi) ve psikoterapi (ruhsal tedavi) yöntemleri ile tedavi edilir.

Psikiyatri kliniklerimizde çocuk ve aile danışmanlığı, ergen danışmanlığı, kişilik testleri, çocuklar için zeka testleri ve gelişimsel testler (MMPI, TAT, WISC- R, AGTE) ile oyun terapilerinin yanı sıra hastaların ihtiyaçlarına göre destekleyici psikoterapi, bilişsel davranışçı terapi, göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme olan EMDR terapisi uygulanır.

bay-300x300
bay-300x300
bayan-300x300

Psikiyatri Polikliniği (Anatolia Poliklinik)

Dahili: 342-343

Balıklı Rum Hastanesi Radyoloji departmanında 1996 yılına kadar 1950 yılı Neoheliopos model Siemens marka çift tüp çift masa röntgen cihazı ve yetişme radyoloji personeli ile direkt çekimler yapılırken bu gün Radyoloji uzmanı eşliğinde 7 radyoloji teknikeri ve 1 Radyoloji hemşiresi tarafından iki adet dijital röntgen cihazı ile direkt ve indirekt tüm konvansiyonel radyolojik incelemeler yapılmaktadır.

Kemik dansitometri cihazımızla kemik yoğunluğu ve vücut yağ indeksi ölçülmektedir. Servisimizde Ultrasonografi, Renkli Doppler Ultrasonografi, Multidedektör Bilgisayarlı Tomografi Cihazı ve Konvansiyonel Mamografi cihazımız mevcuttur. Hastalarımızın tüm vücut kısımları hassas bir şekilde incelenmektedir. Sistem CR ünitesine bağlı olup elde edilen görüntüler ve raporları PACS sistemiyle bütün birimlere ulaştırılmaktadır.

Acil durumlar dışında, incelemelere uygun hazırlıkların yapılabilmesi için bir veya iki gün sonrasında randevu verilen hastamız, inceleme sonuçlarını, direkt incelemelerde aynı gün, özellikli incelemelerde bir gün sonra alabilmektedir.

nazan (2)

Uzm.Dr. Nazan YİNANÇ

Görüntüleme Merkezi

Dahili: 157-159

Balıklı Rum Hastanesinde ;

  • Genel Üroloji
  • Pediatrik Üroloji(Gece alt ıslatmaları-inmemiş testis-hipospadias-çocuk fıtıkları)
  • Üroonkoloji(Böbrek Tümörleri-Prostat Kanserleri-Testis Kanserleri)
  • Ürojinekoloji(TVT ameliyatları)
  • Androloji(Kısırlık-Varikosel-Ejaculatro precox(Erken Boşalma)-Penil Protez(Mutluluk çubuğu))
  • Böbrek Taşı Tedvisi (ESWL)
  • Mesane Taşlarının kırılması
  • Pyeloplasti ameliyatları
  • Prostat Hastalıkları
  • TUR

ameliyatları yapılmaktadır.

bilgehan bilgen 2

Üroloji Polikliniği

Dahili: 133

Erişkin yoğun bakımımız 5 yataklı olup her yatak başında;

• Solunum Cihazı
• Hasta Monitörleri
• İnfüzyon Pompaları
• Diğer yoğunbakım ekipmanları bulunmaktadır.

24 Saat boyunca uzman doktor,hemşire ve personel ile hizmet vermektedir.

Yoğun Bakım Ünitemize ;

• Akut Solunum Yetmezliği (AC Travması,Pnömoni,AC Ödemi vs…)
• Kronik Solunum Yetmezliği(KoAlt)
• Şoktaki Hastalar
• Kalp ve Solunum Yetmezliği
• Ameliyat sonrası yakın takip gerektiren hastalar
• Felçler
• Sistemik Hastalıklara bağlı solunum yetmezliği
• Ağır metobolik bozukluk ve asit-baz dengesizliği
• Zehirlenmeler
Hastalar kabul edilmektedir.

Yoğunbakımımız SGK ile anlaşmalıdır.

bayan-300x300
bay-300x300

Genel Yoğun Bakım Ünitesi

Dahili: 449

Sağlığınızın için ceheck-up programlarımızı inceleyin.

İlgili birim sekreteri ile görüşülerek randevu alınabilir.

Tesisimiz hakkında bilgilere bu buradan ulaşabilirsiniz.

Laboratuvar ve Radyoloji raporlarınıza buradan ulaşabilirsiniz.

RANDEVU ALMAK İÇİN